Maatschappelijk Werker (32-36 uur)

Op deze pagina

Gevangenenzorg Nederland gelooft in herstel. Met veel passie ontmoeten we (ex-) gevangenen, tbs-patiënten en hun familieleden. Al bijna 30 jaar bieden we onze medemensen een helpende hand en ondersteunen hen tijdens en na detentie. Onze 650 vrijwilligers spelen hierin een cruciale rol. Onze 16 gedreven maatschappelijk werkers en coördinatoren trainen en begeleiden onze vrijwilligers.

We zoeken voor onze aandachtsgebieden Gevangenenzorg/Nazorg en Forensische Zorg (tbs):

Maatschappelijk Werker (32-36 uur)

Wat ga je doen

In je dagelijks werk begeleid je trajecten tussen vrijwilligers en hulpvragers. Je reageert op bezoekrapportages en bent in deze trajecten ook het aanspreekpunt voor gevangenen. Je onderhoudt op casusniveau contacten met gevangenissen, tbs-klinieken en/of andere ketenpartners. Daarnaast geef je ook een aantal keer per jaar trainingen aan nieuwe vrijwilligers, samen met een collega en de vrijwilligerscoördinator. Ook het geven van vervolgtrainingen behoort tot de mogelijkheden. Gevangenenzorg Nederland is een relatief kleine organisatie en wij vinden het belangrijk dat je meedenkt in hoe wij onze zorg inrichten en hoe wij goede zorg kunnen blijven bieden aan onze hulpvragers. Je komt te werken in een team van gedreven en betrokken maatschappelijk werkers.

Jouw profiel

 • Je hebt uitstekende contactuele en coördinerende eigenschappen;
 • Je bent betrouwbaar en integer en hebt hart voor de doelgroep;
 • Je kunt 32-36 uur per week werken;
 • Je hebt een flexibele werkhouding;
 • Je hebt een relevante hbo-opleiding (Social Work of vergelijkbaar) en/of relevante werkervaring;
 • Je staat stevig in je schoenen, zowel vakmatig en als christen.

Ons aanbod

 • Enthousiast geworden over wat je leest? Bij Gevangenenzorg werken betekent ook:
 • een veelzijdige en uitdagende functie waarin passie en professionaliteit worden gecombineerd met vrijheid, ruimte en verantwoordelijkheid;
 • gedreven, gezellige en betrokken collega’s en een team waarin werkplezier belangrijk is;
 • een salaris van €2.921 tot €4.086 (o.b.v. fulltime, 36 uur per week, schaal 8 cao Sociaal werk);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (o.a. 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering); de beschikking over een laptop en een mobiele telefoon;
 • een werkplek op ons fijne kantoor in Zoetermeer;
 • flexibele werktijden en een goed thuiswerkbeleid; de mogelijkheid tot directe indiensttreding.

Interesse en sollicitatie
Geloof jij net als wij in herstel en vind jij ook dat detentie en criminaliteit niet het laatste woord mogen hebben? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! We lezen in je brief graag meer over je motivatie om vanuit je christelijk geloof bij ons aan de slag te willen gaan en naar welk genoemd aandachtsgebied je interesse uitgaat.

Je kunt je sollicitatie uiterlijk 15 februari voor 9.00 uur richten aan manager zorgprogramma’s Erik de Jonge.

Neem voor vragen over de vacature contact op met Carline Servaas via 06 82 64 39 56.

Gevangenenzorg Nederland verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig omgaan met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG).