Vacature manager fondsenwerving en communicatie (MT-lid)

Op deze pagina

Gevangenenzorg Nederland gelooft in herstel voor (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun relaties. Gedreven door onze kernwaarde barmhartige gerechtigheid bieden we hen een helpende hand naar een nieuwe toekomst. Dat doen we al meer dan 25 jaar. Onze 650 vrijwilligers spelen hierin een bijzonder belangrijke rol.

Ben jij een ervaren marketing- en communicatieprofessional en geloof jij in herstel? Of heb jij senior fondswervende ervaring en wil jij als manager aan de slag? Wij zijn wegens pensionering van onze collega op zoek naar een betrokken en deskundige

manager fondsenwerving en communicatie (MT-lid) (Zoetermeer, 32-36 uur per week)

Wat ga je doen

Als onze nieuwe manager fondsenwerving en communicatie geef jij op een inspirerende en verbindende manier richting aan 6 ambitieuze en enthousiaste professionals. Benieuwd naar jouw nieuwe team? Bekijk dan ons team! Samen met de directeur en manager zorgprogramma’s vorm jij het MT. Je levert een stevige bijdrage aan de strategische beleidsvorming en vanuit jouw expertise draag je bij aan organisatieontwikkelingen en verbetertrajecten.

Als team werken jullie aan:

 • een vernieuwende fondsenwervings- en communicatiestrategie.
 • succesvolle acties en campagnes.
 • onze zichtbaarheid en positionering in Nederland.
 • duurzame groei, innovatie en moderne (online) marketingtechnieken.

Aan jou de uitdaging om:

 • vanuit de door jou opgestelde strategie, samen met je team de jaarplannen en doelstellingen op te stellen en te vertalen naar succesvolle acties, campagnes en resultaten.
 • in ons dynamische en continue veranderende werkveld, te zorgen voor de juiste prioritering en afstemming met de overall strategie.
 • grotere aanvragen bij vermogensfondsen en subsidieaanvragen te schrijven.

Als team zorgen jullie voor een duurzame groei en samenstelling van de inkomsten, zodat we nog meer mensen hoop op herstel kunnen bieden.

Jouw profiel

Heb jij visie op fondsenwerving en ideeën over vernieuwende marketing- en communicatiestrategieën? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Verder neem jij met je mee:

 • bij voorkeur een wo werk- en denkniveau, met de nodige ervaring op het gebied van fondsenwerving, marketing en communicatie.
 • enige ervaring met leidinggeven.
 • visie, resultaat- en relatiegerichtheid, ondernemerschap, breed financieel economisch inzicht en plezier in samenwerken.
 • goede bekendheid met de kerkelijke kaart van Nederland.
 • enthousiasme voor onze missie en visie. Je leeft en werkt vanuit je christelijk geloof.

Ons aanbod

Enthousiast geworden over wat je leest? Bij Gevangenenzorg werken betekent ook:

 • een uniek podium waarop je het diaconale omzien naar (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun familie gezicht en stem kunt geven.
 • een inhoudelijk interessante managementuitdaging met veel vrijheid, ruimte en verantwoordelijkheid.
 • enthousiaste, betrokken en gedreven MT-collega’s.
 • een creatief, ambitieus en gezellig team.
 • flexibele werktijden en een goed thuiswerkbeleid.
 • een prima salaris van €3.831,- tot €5.946,- (o.b.v. fulltime, 36 uur per week, schaal 12 cao Sociaal werk) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een individueel keuze budget waardoor jij extra flexibel bent in de inzet van voorwaarden, een laptop, mobiele telefoon en een vergoeding voor een thuiswerkplek.

Interesse en sollicitatie

Geloof jij net als wij in herstel en vind jij ook dat detentie en criminaliteit niet het laatste woord mogen hebben? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! We lezen in je brief graag meer over je motivatie om vanuit je christelijk geloof bij ons aan de slag te willen gaan.

Je kunt je sollicitatie uiterlijk 23 mei 2022 voor 9.00 uur richten aan onze directeur bestuurder Hans Barendrecht, via https://jobs.smartrecruiters.com/GevangenenzorgNederland/743999824146752-manager-fondsenwerving-en-communicatie-mt-lid-. Heb je inhoudelijke vragen over deze functie, dan staat Hans je graag te woord via 0620434520.

Voor vragen over de werving kun je contact opnemen met David Karelse via 0682568838 of via d.karelse@karelserecruitment.nl.

In het uitgebreide zoekprofiel lees je meer over Gevangenenzorg Nederland en de functie.

Gevangenenzorg Nederland verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig omgaan met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG).