De Acceptgiro wordt vervangen

De Acceptgiro wordt dit jaar vervangen door een ander betaalformulier. Dat komt omdat de banken per 1 juni 2023 stoppen met de Acceptgiro. Daarom ontvangt u voortaan (vanaf mei) onderaan onze brieven het nieuwe betaalformulier Mijn eenmalige gift.

Mijn eenmalige gift vervangt de Acceptgiro
Het betaalformulier dat in plaats komt van de Acceptgiro heet Mijn eenmalige gift. Het heeft een grijze kleur.

Dit nieuwe formulier wordt, net als de Acceptgiro, onderaan onze brieven gehecht, zodat u het even eenvoudig kunt invullen, afscheuren en opsturen.

Met dit nieuwe formulier kunt u, net als met de Acceptgiro, veilig uw eenmalige giften blijven doen. Goede doelen in Nederland hebben dit alternatief samen met de banken ontwikkeld. De verwerking wordt niet meer gedaan en betaald door de banken. Dat doen de goede doelen nu zelf.

Goed om te weten: Dit maakt uw gift niet duurder voor ons, want voor het gebruiken van de Acceptgiro berekenden de banken kosten aan goede doelen. Die kosten hoeven we nu niet meer te betalen.   

Er zijn drie verschillen met de Acceptgiro
1. Het nieuwe formulier is niet geel, maar grijs
2. U stuurt het nieuwe formulier niet naar uw bank
3. U stuurt de ‘nieuwe grijze acceptgiro’ voortaan naar uw goede doel met de gratis portvrije antwoordenvelop van het goede doel die u erbij krijgt.

Belangrijk: betrouwbare en veilige verwerking door dezelfde instantie
De nieuwe betaalformulieren worden door dezelfde instantie verwerkt die ook de acceptgiro’s verwerkte. Dat betekent dat deze nieuwe manier van betalen net zo betrouwbaar en veilig is als de acceptgiro.

Invullen zoals u gewend bent
Hierboven ziet u een afbeelding van de grijze Mijn eenmalige gift. U vult daarop – zoals u gewend bent – het giftbedrag, uw bankrekeningnummer, naam, adres en woonplaats in (als die gegevens al bij ons bekend zijn, zijn ze al voor u ingevuld). Stop Mijn eenmalige gift in de bijgevoegde antwoordenvelop en verstuur hem gratis naar het adres op de envelop.

Internetbankieren of QR-code
Gebruikte u de Acceptgiro al niet meer? Dan verandert er niets voor u. U vindt op onze brief alle informatie die nodig is voor internetbankieren, plus een QR-code waarmee u eenvoudig uw gift kunt overmaken.

We maken die informatie voortaan extra duidelijk door de informatie op een geel formulier onderaan onze brieven te zetten. Dat formulier hoeft u uiteraard niet op te sturen, maar kunt u wel van de brief afscheuren. Dat is handig als u gewend bent uw acceptgiro’s voor verschillende goede doelen te verzamelen en deze op een later moment te betalen.

  • Als u na 1 januari 2022 een gift met acceptgiro hebt gedaan, krijgt u van ons het grijze Mijn eenmalige gift formulier onderaan onze brieven.
  • Als u in die periode geen acceptgiro’s hebt gebruikt, krijgt u het gele formulier.

Meer gemak met machtiging
U kunt het u zelf nog gemakkelijker maken door ons een machtiging af te geven. Dan steunt u ons zonder dat u er zelf nog handelingen voor hoeft te verrichten.

Dat kan door op onderstaande knop te klikken. Klik daarna op ‘periodiek’ en vul het formulier in.

Heeft u vragen?
Laat het ons gerust weten wanneer u vragen heeft over het verdwijnen van de acceptgiro. Stuur een e-mail naar info@gevangenenzorg.nl of bel (binnen werktijden) 079 331 05 68. Wij helpen u graag verder!