Ondersteuning tijdens detentie

Op deze pagina

Bezoek van een vrijwilliger

Zit jij (binnenkort) in de gevangenis? Vind je het fijn om met iemand van buiten te praten? Meld je aan voor bezoek van een vrijwilliger bij Gevangenenzorg Nederland. Onze vrijwilligers helpen jou en je familie graag. Ze luisteren naar je wanneer jij dat nodig hebt.

Het bezoek van de vrijwilliger gaat niet af van het familiebezoek. Wij mogen van justitie buiten de vaste bezoektijden komen. De gesprekken vinden plaats in een spreekkamer.

Wij hebben in het hele land vrijwilligers die gevangenen en familieleden opzoeken, ondersteunen en helpen. De vrijwilligers krijgen begeleiding van maatschappelijk werkers op ons kantoor in Zoetermeer. 

Lijkt dit je wat? Neem dan telefonisch contact met ons op. Als je ons belt, doen we direct een intake met je. Dan leren we jou wat beter kennen. We horen graag wat jij verwacht van het bezoek van een vrijwilliger.

Maatwerk

Zit jij in de gevangenis van Alphen aan den Rijn? Vind je het fijn om met iemand van buiten te praten? Op dinsdagavond zijn onze vrijwilligers aanwezig op diverse afdelingen in PI Alphen. Spreek een vrijwilliger aan op de afdeling om je aan te melden voor een traject of bel naar kantoor om voor meer informatie of om je aan te melden. We bieden een luisterend oor en kunnen ook met je meedenken bij het vinden van werk na detentie.

Steun voor je familie

Jouw detentie heeft ook gevolgen voor je familie. Wil je iets voor hen doen? Informeer hen over onze Landelijke Hulplijn Achterblijvers (079-3310568) of aandachtvoorachterblijvers.nl. Je familie kan ook bezoek van een vrijwilliger aanvragen. We bieden een luisterend oor, denken mee en geven steun. Je kunt ook voor je familielid via dit formulier een informatiepakket aanvragen over ons hulpaanbod. Lees de informatie hier over wat we voor hen kunnen betekenen.

In gesprek gaan met je familie

Je detentie heeft gevolgen voor jou en je familie. Het kan moeilijk zijn om met elkaar in gesprek te gaan over wat er is gebeurd en hoe het nu verder moet. Toch kan het juist helpen om erover te praten. Maar waar begin je? Wij helpen je graag.

Samen met één van ons ga je in gesprek met je familielid/vriend(in). We zijn hier speciaal voor opgeleid. Neem gerust contact met ons op. We leggen je graag uit hoe onze netwerkgesprekken werken.

Neem contact op

Contactgegevens
info@gevangenenzorg.nl
0800 331 05 68 (gratis)

Informatiepakket aanvragen voor familie

    Vul hier je eigen gegevens in

    Vul hier de gegevens van je familie in

    Gevangenenzorg Nederland vindt jouw privacy belangrijk. Wij verwerken persoonsgegevens zoals omschreven in ons privacystatement.