Verhalen

‘De Geest werkt, óók door dikke gevangenismuren’

Vrijwilligers Helmer en Jan vertellen wat ze meemaken op de leefafdeling in de gevangenis.

‘Vrijwilligers laten je zien dat je geen monster bent’

Vertel maar eens in je omgeving dat je in een tbs-kliniek hebt gezeten. Voor de 42-jarige Claudia is dat een behoorlijke drempel. “Tbs-patiënten worden in de media weggezet als monsters."

‘Ik wil niet terugvallen in de criminaliteit’

De decembermaand is zo’n periode waarin je terug- en vooruitkijkt. Voor Dylan wordt 2024 bijzonder. Dan komt hij na 15 jaar vrij.

‘Zonder Bert was ik er niet meer geweest’

Als de deuren dichtgaan, komt het verdriet. Dan heb ik huilbuien. Je gaat aan het prakkezeren

‘Te weten dat er mensen zijn die écht achter je staan’

Elf jaar geleden wordt Joran onderweg naar zijn werk door vijf politieauto’s klemgereden. Hij belandt voor 39 maanden achter de tralies en moet daarna, mét een strafblad, zijn leven weer op poten krijgen en een baan zien te vinden.

Ex-gevangene Terio en vrijwilliger Johan bij Crux (EO)

Het programma Crux van de Evangelische Omroep maakte een indrukwekkend portret van onze vrijwilliger Johan en ex-gevangene Terio.

“Er hing zo’n liefdevolle sfeer in de kerk”

Jos was zowel berucht als verslaafd toen hij voor het eerst in een kerk kwam. Hij handelde in wapens, was verslaafd aan cocaïne en zat drie keer in de gevangenis, onder meer voor wapenhandel.

‘Dankzij Carola hoef ik mijn last niet alleen te dragen’

Van de ene op de andere dag verdween Martin uit het gezin en sindsdien is het leven van Theresia en haar kinderen een aaneenschakeling van onzekerheden en van verdriet, maar ook van woede en schaamte.