‘December is extra eenzaam nu mijn man gevangen zit’

Bemoedigingscadeaus voor achterblijvende familie

Detentie heeft grote gevolgen, ook voor achterblijvende gezinnen. Er valt inkomen weg, moeders zijn ineens alleen verantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen en ze durven vaak niet over de gevangenschap te praten uit schaamte en angst voor afwijzing. Hoe red je dat?

‘We missen Martin enorm’

Van de een op andere dag verdween Martin uit het gezin van Theresia. Sindsdien is het leven van Theresia en haar kinderen een aaneenschakeling van onzekerheden en van verdriet. ‘We missen Martin enorm. Mensen laten je in de steek. Vorige week nog, ging mijn dochter in het dorp een boodschapje doen en hoorde ze twee dames tegen elkaar smoezen: “Kijk, dat is de dochter van die vent!”

Steun achterblijvers in december

Juist in december ervaren achterblijvers eenzaamheid. Tientallen vrijwilligers overhandigen daarom tijdens de eerste drie weken van December bemoedigingscadeaus aan achterblijvende moeders. Achterblijvers geven zelf aan waar ze behoefte aan hebben: boodschappenpakketten, een kerststukje of een cadeaubon. We verlichten op deze manier hun leed in de voor andere mensen ‘gezellige decemberperiode’.

Bemoedigingscadeau ter waarde van €15

We geven boodschappen, kerststukjes of cadeaubonnen. Vrijwilligers overhandigen de cadeaus in december.

Ja, ik doneer een cadeau ♡