Kom in actie als school

Op deze pagina

Veel scholen en schoolkinderen zetten zich in voor Gevangenenzorg Nederland. Daar zijn we blij mee! We vinden het mooi wanneer jongeren bijdragen aan de bekendheid van ons werk.

Houd je spreekbeurt over de gevangenis

Vind jij het interessant om meer te leren over wat er in de gevangenis gebeurt? En vind je het leuk om meer te weten over hoe vrijwilligers gevangenen helpen? Houd dan jouw spreekbeurt over de gevangenis en vraag ons spreekbeurtpakket aan. Naast dit pakket is de website van De Rechtspraak een handige informatiebron.

Spreekbeurtpakket
In het gratis spreekbeurtpakket vind je informatie over de gevangenis, folders van Gevangenenzorg Nederland, puzzels die je samen met je klasgenootjes kunt maken, posters, een bajeswoordenboek en nog veel meer. Daarnaast bieden wij een powerpointpresentatie aan, die je als template kunt gebruiken. Download de presentatie.

Gastlessen voor scholen

Wij verzorgen presentaties op locatie voor zowel basisscholen als middelbaar onderwijs. Al onze gastsprekers hebben zelf gevangenen bezocht of zijn zelf ex-gevangene. Lees meer informatie.

Organiseer een actie

Organiseer als school of klas een actie voor Gevangenenzorg! Organiseer een sponsoractie, doe mee met de nacht in de bak-actie of bedenk zelf een een goed idee! Lees meer informatie.

Stel uw vraag aan Marianne Bruning

Relatiemanager kerken en scholen
m.bruning@gevangenenzorg.nl
+31 (0)6 131 822 77

 

Bereikbaar maandag (tot 3 uur), donderdag en vrijdag

Aanvragen spreekbeurtpakket

Vraag je gratis spreekbeurtpakket hier aan. Uiterlijk binnen 3 weken (schoolvakanties uitgezonderd) na je aanvraag sturen wij je het spreekbeurtpakket toe. 

    Gevangenenzorg Nederland vindt jouw privacy belangrijk. Wij verwerken persoonsgegevens zoals omschreven in ons privacystatement.