Projecten

Arbeidscoaching ex-gevangenen

Terug naar overzicht
Op deze pagina

Voor bijna alle gevangenen geldt dat ze op een dag vrij komen. Hoe dan verder? Werk of andere zinvolle dagbesteding is een voorwaarde om een nieuwe start te kunnen maken. Daaraan werken we met het programma OPstap: voor het einde van detentie bereiden we gevangenen al voor op het leven daarna.

Cursussen door vrijwilligers

We helpen als Gevangenenzorg op verschillende manieren bij het vinden van werk. Nieuw aan dit project zijn de specifieke cursussen, gericht op het vinden van een passende baan. Onze vrijwilligers bezoeken in totaal honderden gevangenen. Het is de bedoeling dat steeds meer van deze vrijwilligers deze arbeidscursus gaan geven aan gevangenen, ongeveer een half jaar voor vrijlating. In deze cursus wordt ingegaan op eerdere werkervaring, je persoonlijke profiel en vaardigheden als solliciteren en het maken van een CV.

Begeleiding door arbeidsadviseur

De vrijwilligers die deze arbeidscursus geven worden getraind door onze adviseur arbeid. Zijn taak is het eveneens om verbinding te leggen tussen tussen ex-gevangenen en eventuele werkgevers. Wanneer een voormalig gevangene een baan gevonden heeft blijft Gevangenenzorg beschikbaar, voor zowel de werknemers als werkgevers.