Samen werken aan herstel bij SOS

Op deze pagina

Samen werken aan herstel bij SOS

SOS is een cursus over herstel voor gevangenen en ex-gevangenen. SOS staat voor Spreken Over Slachtoffers, Schuld en Samenleving. We praten met jou over de gevolgen van criminaliteit. Wie zijn er allemaal betrokken bij jouw delict? Wat kun je herstellen? Vrijwilligers van Gevangenenzorg Nederland geven de SOS Cursus. Gevangenenzorg is een vrijwilligersorganisatie die niet aan justitie is verbonden. Alles wat je tijdens de cursus zegt, blijft dus binnen SOS.

SOS helpt je:

  • stappen te nemen richting herstel
  • eerlijk naar je jezelf te kijken
  • je in te leven in anderen, zoals een slachtoffer
  • na te denken over vergeving
  • te ontdekken wat herstel inhoudt
  • te werken aan een betere toekomst
  • stappen te ondernemen

Vormen van SOS

SOS Cursus
In elke bijeenkomst denken we in een groep na over een thema. We kijken naar een filmpje en praten daarover met elkaar. Tijdens de vierde bijeenkomst komt er een slachtoffer langs. Het slachtoffer vertelt wat hem of haar is overkomen. En vertelt welke invloed dat heeft gehad. Bij de laatste bijeenkomst krijg je een certificaat.

SOS Individueel
Wil je wel in gesprek over de SOS thema’s, maar niet in een groep? In 8 sessies van een uur bespreek je met een vrijwilliger dezelfde thema’s als bij de SOS Cursus. Tijdens sessie 4 komt er een slachtoffer vertellen wat hem of haar is overkomen, of er wordt een verhaal gelezen over een slachtoffer. Aan het eind krijg je een certificaat.

SOS Meeting
De SOS Meeting is voor verdachten in het Huis van Bewaring. Het is een korte cursus met 3 bijeenkomsten.

SOS Follow Up
Na het volgen van een SOS Cursus of SOS Individueel wil je misschien graag verder gaan. Dan kun je kiezen voor SOS Follow Up. Deze cursus doe je samen met een vrijwilliger en niet in een groep.

Belangrijk

Voor SOS is het belangrijk dat:

  • je wilt deelnemen aan de gesprekken
  • je het werkboek actief gebruikt
  • je alle bijeenkomsten bijwoont

Contact

Wil je meer informatie? Je kunt ons bellen of mailen! Aanmelden kan door te bellen naar kantoor. Of het aanmeldformulier bij de folder in te vullen in het RIC. Ook kun je gebruik maken van het aanmeldformulier op deze pagina. Daarna bespreken we in ons team wat we voor je kunnen doen. We zullen ook je casemanager in de PI vragen om toestemming om de cursus te starten.

Neem contact op

Contactgegevens
info@gevangenenzorg.nl
0800 331 05 68 (gratis)

Meld je aan

    Wanneer je verblijft in PI

    Bijvoorbeeld een PI, nazorginstelling of huisadres

    Gevangenenzorg Nederland vindt jouw privacy belangrijk. Wij verwerken persoonsgegevens zoals omschreven in ons privacystatement.