Coördinator Herstelrechtcursussen met trainerscapaciteiten (32-36 uur)

Fouten gemaakt; veroordeeld; toekomst verknald. Dat is voor duizenden mensen in Nederland de rauwe realiteit, maar Gevangenenzorg Nederland gelooft in herstel. Daarom bieden wij samen met 650 vrijwilligers al 30 jaar (ex-)gevangenen, tbs-patiënten en hun familie kansen hun leven om te buigen naar een toekomst zonder criminaliteit.

Eén van de middelen die we hiervoor inzetten is de SOS Cursus. Om deze ook in de toekomst mogelijk te maken zijn we op zoek naar een nieuwe

Coördinator Herstelrechtcursussen met trainerscapaciteiten

(32-36 uur)

Ben jij een gepassioneerde en professionele trainer met een hart voor herstelrecht? Wil je een cruciale rol spelen in het begeleiden van gevangenen en ex-gevangenen naar een pad van herstel en een betere toekomst? Dan is de positie van Coördinator Herstelrechtcursussen wellicht de perfecte uitdaging voor jou!

Over SOS Cursus: SOS staat voor Spreken Over Slachtoffers, Schuld en Samenleving. Het is een herstelrechtcursus voor gevangenen en ex-gevangenen, ontworpen om hen te begeleiden bij het nemen van stappen richting herstel. Deze cursus die grotendeels door de vrijwilligers van Gevangenenzorg Nederland gegeven wordt, biedt gevangenen een veilige omgeving om eerlijk naar zichzelf te kijken, inlevingsvermogen te ontwikkelen voor slachtoffers, na te denken over vergeving en te werken aan een betere toekomst.

Wat ga je doen?
Als Coördinator Herstelrechtprogramma’s ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en ontwikkelen van herstelrechtcursussen. Je coördineert, geeft en evalueert cursussen in gevangenissen, waarbij je vrijwilligers selecteert, coacht en traint. Daarnaast begeleid je slachtoffers die deelnemen aan de cursussen en onderhoud je contacten met netwerkpartners. Actief meedenken in de optimalisering van onze zorg behoort ook tot jouw takenpakket. Ongeveer 20 procent van je tijd train je zelf, de overige tijd werk je vanuit kantoor of huis en zijn je taken meer coördinerend van aard.

Jouw profiel:

 • Trainer of coach bij uitstek.
 • Sterke coördinerende en netwerkvaardigheden.
 • Betrouwbaar, integer en met (com)passie voor mensen.
 • Initiatiefrijk, oplossingsgericht en daadkrachtig.
 • Creatief in het doorontwikkelen van werkvormen.
 • Minimaal een relevante hbo-opleiding.
 • In het bezit van een rijbewijs en bereid (lang) te reizen.
 • Je staat stevig in je schoenen, zowel vakmatig en als christen.

Ons aanbod
Enthousiast geworden over wat je leest? Bij Gevangenenzorg werken betekent ook:

 • een veelzijdige en uitdagende functie waarin passie en professionaliteit worden gecombineerd met vrijheid, ruimte en verantwoordelijkheid;
 • gedreven, gezellige en betrokken collega’s en een team waarin (werk)plezier belangrijk is;
 • een jaarcontract, met de mogelijkheid tot verlenging;
 • een salaris van €3.584 tot €5.002 (o.b.v. fulltime, 36 uur per week), schaal 9 cao Sociaal werk);
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (o.a. 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering);
 • de beschikking over een laptop en een mobiele telefoon;
 • een werkplek op ons fijne kantoor in Zoetermeer.

Interesse en sollicitatie
Geloof jij net als wij in herstel en vind jij ook dat detentie en criminaliteit niet het laatste woord mogen hebben? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! We lezen in je brief graag meer over je motivatie om vanuit je christelijk geloof bij ons aan de slag te willen gaan.

Je kunt je sollicitatie uiterlijk 15 februari 2024 voor 9.00 uur richten aan Erik de Jonge (manager zorgprogramma’s en vrijwilligers) via https://careers.smartrecruiters.com/GevangenenzorgNederland.

Neem voor vragen over de vacature contact op met Erik via e.dejonge@gevangenenzorg.nl of 06 13 82 53 58.

Gevangenenzorg Nederland verwacht van haar medewerkers dat zij zich integer gedragen en zorgvuldig omgaan met de rechten en belangen van anderen. Het opvragen van referenties maakt onderdeel uit van de procedure. Bij aanname vragen we je om een Verklaring omtrent het gedrag (VOG).