Kom in actie als bedrijf

Op deze pagina

De betrokkenheid van ondernemers en bedrijven zijn van grote waarde voor ons werk. Dankzij deze financiële steun kunnen onze 650 vrijwilligers professioneel begeleid worden door onze maatschappelijk werkers. Hierdoor kunnen we dagelijks werken aan herstel!

Bijzondere projecten

Ondernemers steunen onder andere de volgende projecten waarbij zowel gevangenen als families van gevangenen ondersteund worden.

Aandacht voor Achterblijvers

Families van gevangenen vormen een vergeten doelgroep. Zij ervaren vaak schaamte, omdat hun ouder of partner in de gevangenis zit. Onze vrijwilligers bieden hen een luisterend oor en denken mee met praktische vragen. Kinderen van gevangen ouders hebben het vaak ook heel moeilijk. Om de band tussen ouder en kind zo veel mogelijk intact te houden hebben wij een kindercadeau programma ontwikkeld.

Kindercadeaus

Vaders of moeders in de gevangenis kunnen voor de verjaardag van hun kinderen en met Kerst een cadeautje bij ons aanvragen. Zo wordt er gewerkt aan de band tussen ouder en kind.

Lees meer

De Compagnie

Met dit project bemiddelen we gevangenen naar werk. De Compagnie is een uniek project van Gevangenenzorg Nederland, in de gevangenis van Krimpen ad IJssel. Afhankelijk van de coronamaatregelen (momenteel niet mogelijk, update april 2021) kunt u als ondernemer een bezoek brengen aan De Compagnie. Neem daarvoor contact op met Rijno van Waarde. Lees meer informatie over De Compagnie.

OPstap

OPstap is eveneens een programma waarbij we gevangenen aan een baan helpen. Vrijwilligers geven gevangenen een cursus waarbij ze leren hoe een passende baan of dagbesteding te vinden. Lees meer over OPstap.

Cursussen voor gevangenen

Tijdens cursussen voor gevangenen vertellen slachtoffers over de gevolgen van criminaliteit op hun leven. Daarnaast helpen wij gevangenen via deze cursussen inzien dat ze verantwoordelijk zijn voor de gevolgen van hun delict. Lees meer over deze cursussen.

Een ex-gevangene in dienst nemen

Wij geloven in herstel. Iedereen verdient een kans om na gevangenschap een zelfstandig bestaan op te bouwen. Het hebben van werk is daarvoor heel belangrijk. De kans op recidive (terugval) verkleint als een ex-gevangene werk vindt. We zijn daarom dankbaar dat tientallen ondernemers bereid zijn gevangenen een tweede kans te geven. Het hebben van werk biedt gevangenen een verbeterd zelfbeeld, ritme en sociale contacten. Daarnaast hebben ex-gevangenen eveneens kwaliteiten die op de werkvloer goed tot zijn recht kunnen komen!

We willen graag meer mensen bemiddelen naar werk. Ziet u mogelijkheden voor uw bedrijf of organisatie? Wij informeren u graag over onze aanpak en begeleiding. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bedrijven die ons steunen

Een groeiende groep betrokken ondernemers draagt het werk en de missie van Gevangenenzorg Nederland een warm hart toe. Daar zijn we dankbaar voor!

Onze website is net online. Binnenkort komt hier een fotoslider met logo’s van bedrijven te staan.

Neem contact op met Rijno van Waarde