Projecten

Cadeautjes voor kinderen van gevangenen

Terug naar overzicht
Op deze pagina

Als je papa in de gevangenis zit

Kinderen van gevangenen hebben het vaak moeilijk wanneer hun vader (of soms moeder) in de gevangenis zit. Wat zeg je tegen je vriendjes als ze vragen waar je papa is? En hoe ga je om met het gemis van je vader?

Cadeautje voor verjaardag

Wanneer een vader in de gevangenis zit heeft dat gevolgen voor de band tussen ouder en kind. Om die band intact te houden bieden wij ouders in de gevangenis de mogelijkheid om een cadeautje aan hun kind te geven. Dit kan wanneer ze jarig zijn en rond de kerstperiode.

Een vrijwilliger overhandigt dan dit cadeau. Dit cadeau is vaak ook een aanleiding voor een mooi gesprek met eventuele moeder van het kind. Kinderen maken we op die manier ontzettend blij. Het is zo pijnlijk wanneer kinderen anders geen cadeautje krijgen van hun vader in de gevangenis, terwijl ze jarig zijn! Gevangenen zijn Gevangenenzorg dankbaar dat we deze mogelijkheid bieden.

Met een cadeautje voor kinderen brengen we licht in een donkere wereld. We vinden het mooi wanneer we gezinnen een glimlach kunnen bezorgen, wanneer ze het zo moeilijk hebben omdat hun vader of partner in de gevangenis zit.

In 2021 hebben we 500+ cadeautjes kunnen overhandigen aan kinderen namens vaders en moeders in de gevangenis.

Agatha bezorgt kindercadeaus

‘Je ziet de blije gezichten van de kinderen, dat is zo fijn!’