Nieuws

Op de fiets voor herstel van gevangenen

Terug naar overzicht

Vijf vrijwilligers van Gevangenenzorg Nederland gaan op zaterdag 22 juni de uitdaging aan om op één dag 210 kilometer te fietsen. Onder het motto ‘Fietsen voor herstel’ willen ze met elkaar een bedrag van minstens 10.000 euro bij elkaar rijden.

Marijke, Gerke Jilt, Erik, Bert en Jasper stappen om 8.00 uur op bij de gevangenis in Almelo en fietsen vervolgens via Voorthuizen en Montfoort richting de finish bij de gevangenis in Hoogvliet. Met hun uitdagende fietstocht vragen ze aandacht voor het werk van Gevangenenzorg Nederland in beide gevangenissen.

Hoop brengen

Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligers écht vertrouwen krijgen van gevangenen en daarom binnenkomen in het hart. Daar worden keuzes gemaakt om te veranderen. Want dat is wat Gevangenenzorg wil bereiken. “Behalve dat het een Bijbelse opdracht is om gevangenen te bezoeken, levert het bezoekwerk ook een belangrijke bijdrage aan de opbouw van een nieuw leven na detentie en daarmee het voorkomen van terugval in criminaliteit. De vrijwilligers van Gevangenenzorg brengen hoop op een plek waar het leven soms uitzichtloos lijkt te zijn”, zegt Erik, een van de deelnemers.

‘Geef nooit op’

Gerke Jilt die zaterdag de 22ste ook op de fiets stapt zegt: “Bij ons op de boerderij hangt de vlag in top waarop staat ‘Geef nooit op. Er is altijd Hoop’. Dat is het motto van ons leven en dat geldt ook voor mensen die in de gevangenis zijn beland door een fout of fouten die ze hebben gemaakt. Ik geloof in herstel en in het feit dat ik als een bevoorrecht mens de gevangenen mag steunen door een luisterend oor te bieden en hen trouw te bezoeken. Daardoor mag ik hen de liefde die ik elke dag mag ontvangen, laten zien en doorgeven!”

De  wielrenners vinden dat gevangenen een tweede kans moeten krijgen, het vooruitzicht op een leven buiten de criminaliteit. Want daar wordt niet alleen gevangene, maar ook de samenleving beter van!

Steun de fietsers!

Geef deze fietsers een duwtje in de rug en steun hen via ons actieplatform.