Nieuws

Fietsen voor Herstel groot succes

Terug naar overzicht

Vier vrijwilligers van Gevangenenzorg Nederland gingen op zaterdag 22 juni de uitdaging aan om op één dag 220 kilometer te fietsen. Onder het motto ‘Fietsen voor Herstel’ reden ze met elkaar het prachtige bedrag van ruim 13.750 euro bij elkaar!

Marijke, Gerke Jilt, Marijke en Jasper stapten om 7.45 uur op bij de gevangenis in Almelo en fietsten vervolgens via Lunteren en Montfoort naar de finish bij de gevangenis in Hoogvliet. Daar werden de kanjers hartelijk ontvangen door een medewerker van PI Hoogvliet en toegesproken en bedankt door Hans Barendrecht, directeur van Gevangenenzorg.

Met hun uitdagende fietstocht vragen deze fietsers aandacht voor het werk van Gevangenenzorg Nederland in beide gevangenissen.

Hoop brengen

Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligers écht vertrouwen krijgen van gevangenen en daarom binnenkomen in het hart. Daar worden keuzes gemaakt om te veranderen. Want dat is wat Gevangenenzorg wil bereiken. “Behalve dat het een Bijbelse opdracht is om gevangenen te bezoeken, levert het bezoekwerk ook een belangrijke bijdrage aan de opbouw van een nieuw leven na detentie en daarmee het voorkomen van terugval in criminaliteit. De vrijwilligers van Gevangenenzorg brengen hoop op een plek waar het leven soms uitzichtloos lijkt te zijn”, zegt Erik, een van de deelnemers.

‘Geef nooit op’

Gerke Jilt die zaterdag de 22ste ook op de fiets stapte zegt: “Bij ons op de boerderij hangt de vlag in top waarop staat ‘Geef nooit op. Er is altijd Hoop’. Dat is het motto van ons leven en dat geldt ook voor mensen die in de gevangenis zijn beland door een fout of fouten die ze hebben gemaakt. Ik geloof in herstel en in het feit dat ik als een bevoorrecht mens de gevangenen mag steunen door een luisterend oor te bieden en hen trouw te bezoeken. Daardoor mag ik hen de liefde die ik elke dag mag ontvangen, laten zien en doorgeven!”

De  wielrenners vinden dat gevangenen een tweede kans moeten krijgen, het vooruitzicht op een leven buiten de criminaliteit. Want daar wordt niet alleen gevangene, maar ook de samenleving beter van!

Steun de fietsers alsnog!

Wil je deze fietsers alsnog steunen? Dat kan nog via ons actieplatform.