Nieuws

Gebed voor verdachten: kan dat wel?

Mag je bidden voor een verdachte die nog maar twee dagen geleden iemand om het leven heeft gebracht? De Marekerk in Leiden deed het. In de dienst van zondagmorgen 16 juli bad de dominee „ook voor hem die dit gedaan heeft. Open hem de ogen voor wat hij heeft aangericht maar geef hem ook te […]

Meer oog voor het slachtoffer in de behandeling van tbs-patiënten

Een slachtoffer komt naar de tbs-kliniek om in gesprek te gaan met patiënten. Dat is een onderdeel van de SOS Cursus die in de tbs-kliniek wordt gegeven.

Bekijk ons digitale jaarverslag 2021

Ook afgelopen jaar waren onze vrijwilligers weer van onschatbare waarde.

Ex-gevangene heeft behalve werk meer hulp nodig

artikel vallen ex-gevangenen die meteen na hun straf werk vinden, vaak toch weer terug in crimineel gedrag.

Vrijwilligersdag: samen genieten als ‘deel van een groter geheel’

Na een lange periode waarin we elkaar veel minder zagen en spraken, was er op zaterdag 2 oktober weer een live vrijwilligersdag! Dit keer op een mooie, nieuwe locatie (Kruispunt Vathorst) in dezelfde plaats (Amersfoort) en wat kleinschaliger van opzet.

Taboo Tuesday: Achterblijvers van Gevangenen

“Waarom blijf je dan contact met hem houden? Ik hoor het een partner nog zeggen. Voor anderen is het een dader, voor mij is het een partner.” Vorige week was maatschappelijk werker Beppie van der Linden te gast NPO Radio 1. Ze vertelde over de situatie van achterblijvende families, en hoe Gevangenenzorg aandacht heeft voor […]

20 jaar steun voor achterblijvende familie

s Gevangenenzorg Nederland zetten we ons dit jaar voor het 20ste jaar in voor steun aan de achterblijvende familieleden van gevangenen.

Bekijk ons digitale jaarverslag 2020

Sinds deze week staat ons digitale jaarverslag online. In ons jaarverslag is te lezen dat we door corona in het hart van onze organisatie zijn getroffen.