Nieuws

Prachtige opbrengst Koers-vakanties voor Gevangenenzorg

Terug naar overzicht

Jaco Stuut, coördinator Koers-vakanties, overhandigde op 30 oktober het prachtige bedrag van €75.678,00 aan Rijno van Waarde en Marianne Bruning van Gevangenenzorg Nederland. Dat deed hij samen met Geanne Vink en Roelof Siebert, vrijwilligers bij Koers-vakanties.

De tekst loopt door onder de foto.

Koers-vakanties (Jeugdbond Gereformeerde Gemeente) is een organisatie die vakanties organiseert met een meerwaarde voor kinderen, tieners en jongeren. Naast een hoop gezelligheid is er ook Bijbelse verdieping met een aansluitend kampproject waarvoor geld wordt opgehaald.

Gevangenenzorg Nederland mocht dat dit jaar zijn. In de kinderkampen en enkele tienerkampen zijn we langs geweest om te vertellen over ons werk en over de Bijbel die ons aanzet om dit werk te doen. Vaak was er ook een ex-gevangene mee die vanuit de praktijk sprak.

Kindercadeau

De jongeren hebben geld opgehaald voor het bezoekwerk in de gevangenis. Zo kunnen onze vrijwilligers nog meer gevangenen bezoeken.

De kinderen hebben geld opgehaald voor het kindercadeau project. Vaders en moeders in de gevangenis kunnen een cadeau aanvragen bij gevangenenzorg. Onze vrijwilliger brengt het cadeautje thuis bij het jarige kind. Op deze manier heeft het kind toch de aandacht van de afwezige moeder of vader.

We zijn erg dankbaar voor het mooie bedrag dat is opgehaald.