Overzicht

Wat doet Gevangenenzorg in de gevangenissen?

Bid mee

Wilt u bidden voor Rik die zo goed op weg was, maar terugviel? Dat hij de motivatie mag vinden om vol te houden en aan zijn verslaving te gaan werken.

Column: Menselijke maat

De menselijke maat. Het is typisch zo’n uitdrukking waar je direct een beeld bij krijgt. Net als bij ‘de gulden middenweg’.

“Tijdens de SOS cursus leerde ik dat ik de slachtoffers leed heb aangedaan”

Jozef groeide van een deugniet uit tot een harde crimineel. Hij veroorzaakte heel veel leed. Bij zijn familie, maar zeker ook bij zijn slachtoffers.

‘Ik vind het mooi om me buiten mijn werk in te zetten voor mensen die niet goed meekomen’

Arie is al tien jaar vrijwilliger, ontmoette als 500ste vrijwilliger toenmalig staatssecretaris Fred Teeven, en was getuige bij een bruiloft in een gevangenis

‘Je ziet de blije gezichten van de kinderen, dat is zo fijn!’

Voor kinderen van gevangenen zijn de coronamaatregelen extra moeilijk: hun ouder woont niet meer niet thuis en op bezoek gaan in de gevangenis zat er maandenlang niet in.

‘Mijn kinderen en ik worden op een bepaalde manier ook gestraft’

De partner van Erica komt vast te zitten in het buitenland. Van de ene dag op de andere zit ze alleen met haar kinderen, haar vragen en haar schaamte.

‘Onze zoon bleek drugsdealer te zijn’

Ze hadden al die tijd niks doorgehad, totdat hij was opgepakt. Het leven van Theo en Yvette stond op zijn kop. Hun zoon bleek de drugsdealer te zijn.

‘Ik heb het gered, omdat er mensen naast mij zijn gaan staan’

Veel mensen kijken waarschijnlijk met gemende gevoelens terug op het jaar 2020. Maar Kiki niet. Voor haar was het een goed jaar.

‘Ik vind het contact met gevangenen soms een uitdaging’

Vrijwilliger Arjo bezocht een gevangene die er alles aan deed om niet opnieuw de fout in te gaan. Tegelijkertijd is het bezoekwerk in de gevangenis ook moeilijk.

“Hij kwam de poort uit zonder jas. Hij had helemaal niets.”

Marcel, een emigrant uit Nederland, werkte bij een kwekerij in Afrika. Op een dag werd hij plotseling opgepakt door de politie.

Tbs-patiënt J.: een heel bijzonder persoon

‘Ik had de tbs-kliniek eerst wat afgehouden; ik had niet zo’n zin om mensen daar te bezoeken.’ Toch bezoekt onze vrijwilliger Anneke inmiddels trouw haar tbs-patiënt J.

Wat wij doen voor families van gevangenen

Loes (nabestaande) deelt haar verhaal met gevangenen

Het roer om: ‘Ik wil bij mijn kinderen zijn!’

Opnieuw beginnen na detentie is vaak allesbehalve makkelijk. Sergio weet er alles van. Hij viel een paar keer terug in de criminaliteit.

Arbeidscoaching ex-gevangenen

Voor bijna alle gevangenen geldt dat ze op een dag vrij komen. Hoe dan verder? Werk of andere zinvolle dagbesteding is een voorwaarde om een nieuwe start te kunnen maken.

Cadeautjes voor kinderen van gevangenen

Kinderen van gevangenen hebben het vaak moeilijk wanneer hun vader (of soms moeder) in de gevangenis zit. Wat zeg je tegen je vriendjes als ze vragen waar je papa is?

Cursussen over herstel

Om terugval in criminaliteit te voorkomen is het belangrijk dat een gevangene zich ervan bewust is wat de gevolgen zijn van een delict, voor slachtoffers en andere betrokkenen.

Vrijwilligers

test s s s s s

De Compagnie: samen op weg naar werk

De Compagnie, een afdeling in de PI van Krimpen aan den IJssel is een uniek project van Gevangenenzorg Nederland.

Op zoek naar het vrijwilligers portaal?

Op zoek naar het vrijwilligers portaal? Ga snel naar de portal voor vrijwilligers.