Let op: Deze pagina is voortaan te bereiken via een nieuwe website naam: aandachtvoorachterblijvers.nl

Mijn familielid zit vast

Op deze pagina

Als je familielid in detentie komt

Veel achterblijvers voelen zich mee gestraft door de detentie van hun familielid. Je leven staat op zijn kop. Je vraagt je misschien af hoe dit heeft kunnen gebeuren. Detentie van een familielid raakt je. Niet alleen emotioneel. Er komen ook veel praktische regelzaken op je af. Misschien houd je de detentie wel geheim voor je omgeving. Of je voelt je niet begrepen door je omgeving. Zij zien je familielid als de dader, maar voor jou is het toch je zoon of je partner. Het delict kan vragen bij je oproepen over de relatie met je gedetineerd familielid of over de begeleiding van je kinderen.

Ik zoek iemand die luistert en meedenkt

Heb je een vraag? Wil je je verhaal delen? Je kunt ons anoniem bellen, mailen of chatten. Je kunt ook bezoek aanvragen van een vrijwilliger. Wij horen van achterblijvers dat deze steun hen houvast geeft. Iemand die luistert zonder oordelen en meedenkt als je vragen hebt. Je bent welkom! Lees meer over ons hulpaanbod of neem contact op. Ook hebben we een overzicht van veelgestelde vragen.

“Mijn partner zat 3 jaar vast. Ik vond het heel prettig dat ik kon praten over wat mij bezig hield in die lastige tijd. Ik heb altijd het gevoel gehad dat dit veilig kan en objectief wordt ontvangen. Niet veroordelend maar met oprechte belangstelling. Ik gun ieder zo’n situatie om deze steun te mogen ontvangen.”

Amber

Ik zoek lotgenotencontact

Heb je behoefte aan herkenning? Wil je met iemand praten die weet waar je het over hebt? Lees meer informatie over lotgenotencontact.

Ik wil een informatiepakket aanvragen

Hoe gaan anderen met de detentie van een familielid om? In ons informatieblad voor achterblijvers lees je daarover meer. Je vindt er ook leestips, informatieve sites en nog meer. Op onze flyer vind je informatie over ons hulpaanbod. Benieuwd geworden? Vraag een informatiepakket aan.

Ik zoek hulp voor mijn gedetineerd familielid

We hebben ook aandacht voor jouw gedetineerd familielid. Je familielid kan bezoek van een vrijwilliger aanvragen. Je familielid kan ook een SOS Cursus volgen waarin hij of zij leert na te denken over herstel en de gevolgen van criminaliteit. Wil je dat je gedetineerde familielid over deze onderwerpen een informatiepakket ontvangt? Vraag dan een informatiepakket voor je familielid aan. In de begeleidende brief schrijven wij dat we dit toesturen op jouw verzoek.

Ik zoek hulp om met mijn gedetineerd familielid in gesprek te gaan

Soms is het moeilijk om met je gedetineerd familielid te praten over wat er is gebeurd. Of over hoe het in de toekomst verder moet. Het kan helpen om samen in gesprek te gaan. Maar waar begin je? Wij helpen je graag. Samen met één van ons ga je in gesprek met je familielid/vriend(in). We zijn hier speciaal voor opgeleid. Neem contact op. We leggen je graag uit hoe onze netwerkgesprekken werken.

Bel de Landelijke Hulplijn voor Achterblijvers

Dit kan anoniem. Je bent welkom.

079 331 05 68
0800 331 05 68 (gratis)
06 – 829 220 39 (Beppie van der Linden, Maatschappelijk werker.
Contactformulier (kan anoniem)
info@aandachtvoorachterblijvers.nl

Informatiepakket aanvragen

  Vul hier je gegevens in:

  We stellen het op prijs als je je mailadres geeft, zodat we je via mail kunnen bereiken

  Wilt u geïnformeerd worden over de (toekomstige) data van de Lotgenotendagen?

  Heeft u belangstelling voor een poster met tips over schrijfcontact tussen de familie thuis en de gevangenen?

  Bezoek van een vrijwilligerSOS Cursus Individueel

  Vul hier je eigen gegevens in:

  We stellen het op prijs als je je mailadres geeft, zodat we je via mail kunnen bereiken

  Ik vraag een informatiepakket aan voor mijn:

  Wilt u geïnformeerd worden over de (toekomstige) data van de Lotgenotendagen?

  Heeft u belangstelling voor een poster met tips over schrijfcontact tussen de familie thuis en de gevangenen?

  Vul hier de gegevens van de gevangene in:

  Gevangenenzorg Nederland vindt jouw privacy belangrijk. Wij verwerken persoonsgegevens zoals omschreven in ons privacystatement.