Nieuwsbrief

Column: Afval

‘Afval bestaat niet’. Een geniale slogan van de Van Gansewinkel Groep. Men zag afval als grondstof voor nieuwe producten en energie. Sinds de fusie in 2017 heet het bedrijf Renewi. Hun doel is om waarde te verkrijgen uit afval. Van de 14 miljoen ton afval die ze jaarlijks verwerken, wordt 89 procent gerecycled of gebruikt […]

‘Die grote aandacht voor strafrecht is niet gezond’

“De samenleving is in de afgelopen dertig jaar harder geworden, en de straffen hoger. Er is minder mededogen. Alles verhardt”, constateert Henk Abbink.

‘Als ik Johan niet had gehad, weet ik niet wat er van mij was terecht gekomen’

Frans en Johan zijn al vijftien jaar vrienden. Op zich niet ongewoon, maar wel als je weet dat de allereerste ontmoeting tussen Johan en Frans in de gevangenis plaatsvond.

‘De eerste twee keren dat ik op bezoek was vond ik overweldigend’

Onze vrijwilliger Beppie werd geboren in het jaar dat Gevangenenzorg van start ging. Hoe is het om als jonge vrouw nauw betrokken te zijn bij een achterblijver van wie de man in detentie zit?

‘Wie tref ik aan? Is er een klik?’

Als je net als Jan al bijna vanaf de start vrijwilliger bent bij Gevangenenzorg, heb je heel wat te vertellen. Maar zelfs na dertig jaar blijft de eerste kennismaking met je gevangene spannend!

Blijmoedig werken aan herstel!

“Dat mensen thuiskomen bij hun Schepper, dat is mijn grootste wens.” Met veel enthousiasme en liefde spreekt directeur Hans Barendrecht over het werk van Gevangenenzorg Nederland.

Column | Wat als je al 12 jaar in de gevangenis zit?

Wat als je al 12 jaar in de gevangenis zit?

Ada gaat morgen op pad: ‘In ontferming bewogen, in navolging van Hém’

Meet Up (ontmoeten) in PI Hoogvliet Tsja, waarom ga je op zaterdagmorgen op tijd uit bed en richting de gevangenis? Bij mij is het een ‘met innerlijke ontferming bewogen’ zijn in navolging van Hém Die het land doorging om goed te doen. Ook vind ik het boeiend om te ontmoeten. Aangekomen vouw ik eerst mijn handen […]